Penafian

PENAFIAN PENUH

ADMIN blog.drmaba.com tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman blog ini. Segala komen adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Wednesday, September 26, 2012

MI: Bahaya Syiah - Ust Muhammad Ismail

Ringkasan yang sempat aku catit ketika cermah Ust Muhammad Ismail (UMI) di Masjid Al-Husna, Bandar Sunway. Aku kongsikan disini isi penting yang ditekankan pada malam itu. Sebarang kesilapan adalah kekurang diri ini.

Terdapat 8 ajaran syiah yang dikutip daripada kitab-kitab dan ucapan imam2 syiah sendiri yang menyalahi ajaran Islam dan mempunyai motif untuk menghancurkan Islam:

  1. Rukun ajaran syiah tiada Syahadah tapi ada walayah. UMI: Rukun Islam ada Syahadah.
  2. Al-Quran ada penyelewengan. UMI: Motif secara halus menjatuhkan  mengatakan Al-Quran tidak betul maka ia menjatuhkan Islam.
  3. Kafirkan Sahabat. UMI: Syiah hanya menerima 8 sahabat (maaf saya tak sempat tak catit). Maka lbh kurang 120K sahabat ditolak. Motif besar mengatakan Allah tidak cerdik dalam memilih sahabat Rasulullah. Ia jugak menyebabkan tertolak Al-Quran dan Hadis yg ditulis dan diriwyatakan oleh sahabat2 baginda.
  4. Taqiyah (Tersembunyi). UMI: Sembunyikan sesuatu yg terdapat dalam hati dan nyatakan yang sebaliknya. Dalam Islam ada tapi hanya sebab selamat Islam sahaja. syiah membolehkan dalam semua perkara. Ini adalah salah satu tarikan dalam syiah.
  5. Mut'ah (Kahwin Kontrak). UMI: Nikah kerana nafsu. Motif untuk merosakkan zuriat Adam.
  6. Ar-raj'ah. Kebangkitan sebelum kebangkitan Qiamat untuk menghukum orang Islam.
  7. Al-bada'. Allah tertakluk kepada ilmu.
  8. Pandangan Islma ASWJ sebgai an-Nasibi. UMI: Gelaran untuk orang yang memusuhi Ahlul bait. Kesannya Islam ASWJ lebih hina daripada anjing.
Antara video yang dikongsikan:

Ya Allah yang Maha Pengasih dan Penyayang, aku berlindung drpd fitnah dan tipudaya dunia. Matikan aku dan keluargaku dalam redha Mu.

Wallahualam.
Post a Comment